Гид за собственика на стар автомобил

Ако сте собственик на един или няколко автомобила, ако искате да се отървете от ненужните и износени МПС-та на двора, ако почти сте взели решение кое и как да направите, то тук е мястото да научите това, което не ви е ясно. Предлагаме ви кратък пътеводител, по които да се ръководите и да понаучите това и онова около предаването на коли за скрап:

Нека започнем с малко статистика, а тя сочи, че всяка година между шест и седем милиона използвани автомобили са продадени в страни като Великобритания и около два милиона коли са бракувани. Всичко това се дължи на мерките, които взе ЕС, а те освен строги екологични правила за колите са и свързани с запазване на природата и въздуха от замърсяване, пестене на електроенергия и природни ресурси, намаляване отделянето на вредни емисии и т.н.

Всеки съвестен гражданин на тази планета е време да се замисли отговорно, как да се отърве като бракува превозните средства в двора.

За целта намерете отговори на следните въпроси:

1. Кой е най-добрият начин да се отървете от застаряването на колата си?

2. Къде можете да получите най-добрата цена за коли на скрап?

3. Как може да сте сигурни, че купувачът не е някакъв измамник, който ще вземе колата ви, без да бъде отписана от КАТ? И т.н.

Гида ни ще ви запознае и с няколко термина, които често може да срещнете в процеса на бракуване на старата кола: