Статистика по предавани за скрап метали

От една страна стари автомобили, а от друга всякакви уреди и електрическа техника. Всичко това, разбира се може да ви донесе допълнителни доходи.

При предаване на няколко електроуреда от дома може да получите и по-големи привилегии в някои фирми занимаващи се с изкупуване на скрап. Това е така, защото в домакинското оборудване има множество метали, а след преработка те отново биват връщани в експлоатация. Благодарение на положителните качества на метала – ковкост, разтегливост, еластичност и преминаването му в твърдо и течно състояние, той многократно може да бъде претопяван.

Един полезен и практичен начин всички граждани да се освободят от ненужните уреди у дома.

Още повече полза се получава с предаването на стари коли за скрап. С времето автомобила не само се амортизира, но и ръждясва, уврежда се трайно, а в даден етап от употребата му разходите стават по-големи от ползите. За всичко това не е необходимо да се наливат допълнителни средства. Достатъчно е само да потърсите специалисти в бранша и да разберете подробно как стоят нещата по предаването на старата кола.

Статистиките около съществуващите към момента фирми за скрап сочат, че ръста постоянно се покачва. Това улеснява много гражданите, но и създава предпоставка за избиране на най-добрите сред тях.

Статистиките показват още, че 3600 от старите автомобилите са стари са и изоставени по улиците на София вместо да бъдат предадени за скрап. Това наложи и мярка, с която такива коли да бъдат маркирани и до три месечен срока да бъдат предавани на скрап, а съответно и отписвани от КАТ. Според случая се издава и документ за преработване на старото МПС, то се вдига и се закарва на пунктове и сметища за преработка на отпадъци. Ако такива МПС не бъде потърсено до 2 седмици колата бива рециклирана.

Идеята е била годишно да бъдат преработвани по 30 хиляди тона отпадъци или около 4 кг на човек от населението.